Näin vaihdat Instagram Storyn taustavärin

5.3.2024 | Digitaidot, Instagram, Kaikki blogitekstit, Someviestintä, Sosiaalinen media, Visuaalinen viestintä

Oletko tuskaillut, kun Instagram Storyn taustaväri on mitä sattuu jakaessasi toisen tekemän somejulkaisun? Haluaisitko tehdä vaivattomasti storyja, joiden tausta olisi yksivärinen?

Tähän blogitekstiin olen koonnut ohjeita, joiden avulla vaihdat Instagram Storyn taustavärin haluamaksesi.

1. Aukaise Instagram-sovellus ja sieltä Story.

Mene Instagram Storyn puolelle.

Valitse kännykkäsi kuvagalleriasta kuva, jossa on Storyyn haluamasi väri (esimerkiksi aikaisemmin julkaisemasi somepostauksen kuva). Kuvan saat haettua Storyyn käyttämällä Instagram Storyn “Lisää kuva” -tarraa.

Kännyköitä, joiden näytöissä näkyy Instagram Storyn Piirrä-toimintoa ja taustavärin vaihtaminen vaiheittain. Kuvasitaatti 13.10.2023: Kuvakaappauksia Instagram-sovelluksesta.
Väripipetin avulla saadaan napattua kuvasta tai jaetusta somejulkaisusta haluttu väri. Taustavärin saa muutettua painamalla näyttöä pohjaan tyhjältä alueelta, toisin sanoen ei kuvan tai somejulkaisun päältä (Kuvasitaatti 13.10.2023 Kuvakaappauksia Instagram-sovelluksesta.)

2. Valitse Piirrä-työkalu ja käytä väripipettiä napataksesi värin.

Napauta Storyn oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen symbolia. Valitse “Piirrä”, jolloin saat auki piirtotyökalun.

Napauta sitten vasemmassa alalaidassa näkyvää pipetin kuvaa. Vie pipetti sormella siihen kohtaan kuvassa, missä on haluamasi väri.

Kun olet pipetillä valinnut haluamasi värin, paina näyttöä pitkään peukalolla/sormella. Paina muualta kuin kuvan päältä, jotta saat juuri taustan värin muutettua.

Storyn eli Tarinan tausta muuttuu sen väriseksi, minkä värin olit pipetillä valinnut! Samalla menee piiloon myös kuvatiedostoista haettu kuva. Voit poistaa kuvagalleriasta haetun kuvan nappaamalla kuvasta kiinni ja raahaamalla sen Storyn alaosasta löytyvän roskakori-symbolin päälle. Muista painaa lopuksi “Valmis” ruudun oikeasta yläreunasta.

Vaihdettuasi taustavärin voit lisätä Storyyn haluamasi tekstit, linkin, kuvat ja niin edelleen!

Kännykkä, jonka näytössä näkyy Instagram Story ja jaettu somejulkaisu. Kuvasitaatti 13.10.2023: Kuvakaappauksia Instagram-sovelluksesta.
Väripipetti löytyy Instagram Storyn Piirrä-työkalusta. Instagram myös ehdottaa sopivia värejä jaetun somejulkaisun tai Storyssa olevan kuvan pohjalta (Kuvasitaatti 13.10.2023 Kuvakaappauksia Instagram-sovelluksesta.)

Extra: Storyn taustavärin vaihto, kun jakaa toisen tekemän Instagram-julkaisun.

Sama kikka toimii myös silloin, kun jaat oman tai toisen tekemän postauksen omassa Storyssasi!

Storyn taustavärin voi napata pipetillä joko jaettavasta postauksesta tai kuvasta, jonka haet kännykkäsi kuvagalleriasta.

Jos nappaat värin kuvagalleriasi kuvasta, muista poistaa kuva ennen Storyn jakamista.


Haluaisitko saada Instagramista enemmän irti?Pyydä minut sparraamaan!

Olen tehnyt someviestintää ja toiminut sosiaalisen median parissa jo noin 15 vuoden ajan. Sosiaalisen median palveluista minulle läheisin ja rakkain on Instagram, jossa painotus on kuva- ja videosisällöissä. Vuosien varrella minulle on kertynyt paljon kokemusta Instagramin sisältömuodoista ja visuaalisten sisältöjen teosta.

Minut voi nyt pyytää sparraamaan Instagramista, somesta ja someviestinnästä!

Tiimisparraus kannattaa valita silloin, kun yhteisönne (2-6 henkeä) tarvitsee tietoa sekä uusia näkökulmia ja ideoita esimerkiksi Instagram-sisällöistä. Jos taas kaipaat yksilöllistä Instagram-opetusta, yksilösparraus on paras vaihtoehto!

Osallistuja saa/osallistujat saavat mukaansa materiaalia, joiden avulla on helpompi lähteä viemään opittua käytäntöön. Materiaali voi olla esimerkiksi vinkkilista ja/tai tiivistelmä käsitellyistä aiheista.

Yhden sparrauksen kesto on noin 1-3 tuntia (sovitaan erikseen). Sparraus voidaan toteuttaa kertaluontoisesti tai useammasta kerrasta koostuvana kokonaisuutena.

Tutustu palveluihini ja ota yhteyttä!

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi