Minna

Perustietoja minusta ja yrityksestä

Olen Minna Koirikivi, Ylivieskassa peltomaisemien keskellä asustava ja päälle 30-vuotias yrittäjä.

Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2017 lähtien. Yritykseni tekee verkkosivuja, auttaa eri tavoin visuaalisessa viestinnässä sekä tarjoaa koulutuspalveluita. Asiakkainani on ollut järjestöjä, hankkeita, nuorisopalveluita, hiippakuntia ja seurakuntia, oppilaitoksia sekä työ- ja muita yhteisöjä. Yritykseni nimi, Damdamdidi, symboloi luovuutta, rohkeutta ja leikkimielisyyttä.

Visionani on auttaa ja tukea, jotta mahdollisimman moni osaisi toimia some- ja digimaailmassa omaa hyvinvointia vaalivilla ja arkea palvelevilla tavoilla. Haluan osaltani olla tekemässä työtä sen eteen, että jokainen pysyisi digitaalisen murroksen kelkan kyydissä. Olen empaattisemman somen, kunnioittavan nettikeskustelukulttuurin, digihyvinvoinnin ja ihmisiä lähemmäksi tuovien digiratkaisujen puolestapuhuja.

Olen saanut paljon positiivista palautetta muun muassa selkeydestä, innostuneisuudesta, idearikkaudesta, aktiivisesta viestinnästä sekä käytännönläheisyydestä. Minulle on tärkeää luoda koulutuksiin ja muihin kohtaamisiin matalakynnyksinen, rento ja lämminhenkinen ilmapiiri, jossa ihmiset uskaltavat rohkeasti kysyä itseä askarruttavista asioista. Olen kouluttanut monen eri ikäisiä, lapsista ja nuorista aina eläkeläisiin asti.

Koulutus ja työ

Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK). Taustalta löytyy myös pari vuotta läntisen teologian opintoja opetusalan suuntautumisvaihtoehdossa Itä-Suomen yliopistossa.

Työpolkuni alkutaipaleella toimin paljon kirkon varhaisnuoriso-, nuoriso- ja rippikoulutyössä. Viime vuosina olen toiminut päivätyökseni pääosin hankkeiden sekä koulutussuunnittelun ja kouluttamisen parissa. Olen päässyt muun muassa kehittämään koulunuorisotyötä, käynnistämään pääosin digiympäristöissä tapahtuvaa pelikasvatuksellista toimintaa sekä edistämään eri ikäisten digitaitoja.

Sosiaalisen median, peli- ja mediakasvatuksen, verkkonuorisotyön sekä digitaalisen nuorisotyön parissa olen toiminut aktiivisesti lähes 15 vuoden ajan. Nuorisotyön ammattilaisena aivan erityisen lähellä sydäntä minulle ovat muun muassa ennaltaehkäisevä työ, digitaalisuuden hyödyntäminen eri tavoin sekä nuorten osallisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien edistäminen.

Minulle on kertynyt monipuolisesti kokemusta muun muassa:

 • Koulutussuunnittelu ja kouluttaminen
 • Sisällöntuotanto sosiaalisen median kanaviin ja muihin
  alustoihin (muun muassa blogit ja verkkosivut)
 • Viestintä erityisesti järjestökentällä
 • Hanke- ja kehittämistyö
 • Verkkonuorisotyö ja digitaalinen nuorisotyö
 • Pelikasvatus ja pelitoiminta
 • Verkko-osallisuus ja -yhteisöllisyys
 • Digiympäristössä toteutettavan toiminnan
  suunnittelu, toteutus, arviointi ja kehittäminen

Toimin asiantuntijana ja sisällöntuottajana Viestintä-Piritta Oy:ssä alihankkijasopimusella.

Vapaa-aika

Vapaaehtoistoimintaa olen tehnyt eri tavoin 20 vuoden ajan niin kirkon piirissä kuin myös järjestö- ja yhdistyskentällä. Vuosien aikana olen tehnyt vapaaehtoisena muun muassa blogikirjoituksia ja someviestintää kahdelle eri seurakunnalle, organisoinut nuorten mediatiimi-toimintaa sekä koordinoinut nuorten ystävätoimintaa.

Vuosien 2017-2022 ajan koordinoin vapaaehtoisena eri ikäisille suunnattua Pelimiitti-toimintaa, jota järjestettiin 4H-toiminnan alaisuudessa. Kirjoitin tästä toimintamallista lyhyen artikkelin Pelikasvattajan käsikirja 2 -teokseen (artikkeli alkaa sivulta 135). Pelimiitti sai myös valtakunnallista näkyvyyttä ja tunnustusta, esimerkiksi:

 • Ylivieskan kaupungin kulttuuripalkinto 2021
 • Vuoden pelikasvattaja 2018

Panokseni tässä vapaaehtoistoiminnassa huomioitiin myös laajemmin, esimerkiksi:

Harrastan monipuolisesti pelikulttuurin eri muotoja, kuten digi- ja lautapelaamista. Tykkään viettää aikaa myös muun muassa lukemisen, maalailun sekä kirkkobongailun parissa. Sydämeni sykkii muun muassa matkailulle, viherkasveille, kahville, tatuoinneille ja kaikelle silmiäni hivelevälle estetiikalle.

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi