Koulutuspalvelut

Teoria ja käytäntö kulkevat käsi kädessä.

Kouluttajana olen saanut hyvää palautetta erityisesti selkeydestä, innostuneisuudesta ja käytännönläheisyydestä. Minulle on tärkeää luoda koulutuksiin matalakynnyksinen ja lämminhenkinen ilmapiiri, jossa ihmiset uskaltavat kysyä itseä askarruttavista asioista.

Olen kouluttanut hyvin erilaisista taustoista tulevia ihmisiä. Koulutuksissani on ollut esimerkiksi järjestöjen työntekijöitä, vapaaehtoisia, työyhteisöjä, pienyrittäjiä, nuorisotyöntekijöitä, nuoria ja eläkeläisiä.

Tutustu alta koulutuspalveluihini ja -teemoihini! Kysy rohkeasti myös muita koulutus-, työpaja-, konsultointi- ja sparrausaiheita.

Koulutuspalvelut:

Koulutukset

Koulutan muun muassa sosiaalisen median palveluista, someviestinnästä, Canva-ohjelman käytöstä, digityökaluista, tietosuojan ja -turvan perusteista, Yhdistysavain-verkkosivujen teosta sekä verkon yli toteutettavasta nuorten vapaaehtoistoiminnasta. Katso tarkempi aihelista vierittämällä tätä sivua alaspäin!

Minulta voi tiedustella niin lyhyempiä (vähimmäiskestoltaan 45-60 minuuttia) kuin myös useamman päivän kestäviä koulutuksia.

Koulutan sekä etänä että kasvokkain.

Alkaen 790 € + ALV 24 %.

Työpajat

Työpajoissa opetellaan some- ja digitaitoja käytännönläheisellä otteella oman työ- tai muun yhteisön kanssa.

Työpaja voi olla kestoltaan esimerkiksi 1-6 tuntia tai jopa kaksipäiväinen kokonaisuus. Myös käsiteltävän aiheen painotukset on räätälöitävissä teidän tarpeisiin sopiviksi. Työpaja voi olla kertaluontoinen tai useammasta kerrasta koostuva kokonaisuus.

Pajat on suunnattu pienryhmille (4-15 henkeä). Työpaja toteutetaan lähtökohtaisesti kasvokkain, mutta myös etätoteutuksen mahdollisuutta voi tiedustella.

Alkaen 490 € + ALV 24 %.

Konsultoinnit

Konsultointi kannattaa valita silloin, kun yhteisönne tarvitsee tietoa sekä uusia näkökulmia ja ideoita. Tarjoan konsultointia erityisesti lasten ja nuorten pelitoiminnan käynnistämisestä ja toteuttamisesta, pelitapahtumien järjestämisestä sekä nuorten verkkovapaaehtoistoiminnasta.

Osallistujat saavat lisäksi materiaaleja, joiden avulla on helpompi lähteä viemään opittua käytäntöön!

Konsultoinnin kesto on 1-2 tuntia (sovitaan erikseen). Konsultoinnit on suunnattu pienryhmille (4-10 henkeä) ja ne toteutetaan lähtökohtaisesti etänä. Ylivieskassa ja lähiseudulla asuvat voivat tiedustella myös kasvokkain tapahtuvaa konsultointia.

Alkaen 100 €/h + ALV 24 %.

Sparraukset

Kun kaipaat yksilöllistä ja some- ja digiopetusta tai näkökulmia someviestintään, sparraus on paras vaihtoehto! Sparrauksessa edetään juuri sinulle sopivaan tahtiin.

Sparraus toteutetaan lähtökohtaisesti etänä. Ylivieskassa ja lähiseudulla asuvat voivat tiedustella myös kasvokkain tapahtuvaa sparrausta.

Yhden sparrauksen kesto on 1-3 tuntia (sovitaan erikseen). Sparraus voidaan toteuttaa kertaluontoisesti tai useammasta kerrasta koostuvana kokonaisuutena.

Alkaen 80 €/h + ALV 24 %.

Näistä aiheista koulutan:

Visuaalisia sisältöjä helposti Canvalla

Canva on selainpohjainen graafisen suunnittelun työkalu. Sillä voi tehdä helposti muun muassa mainoksia, esitteitä ja somepostauksia. Koulutuksessa, sparrauksessa tai työpajassa voidaan keskittyä Canvan perusteisiin tai syventyä edistyneisiin toimintoihin kuten videoeditoinnin mahdollisuuksiin. Voidaan räätälöidä aloittelijoille tai edistyneille sopivaksi.

Visuaalinen someviestintä

Haluatko saada käytännön oppia ja vinkkejä somepostausten tekemisestä? Entä vinkkejä saavutettavuuden huomioimiseen visuaalisissa somesisällöissä? Tai kiinnostaisiko tietää, mitä kannattaa huomioida värien ja fonttityylien valinnassa? Koulutan, sparraan sekä vedän työpajoja visuaalisen someviestinnän eri aiheista. Voidaan räätälöidä aloittelijoille tai edistyneille sopivaksi.

Yhdistysavain-verkkosivut

Miten valitaan Yhdistysavain-kotisivuille ulkoasu? Miten luodaan sivuja ja alasivuja? Miten lisätään eri elementtejä sivuille? Koulutuksessa, työpajassa tai sparrauksessa keskityään Yhdistysavain-verkkosivujen tekoon ja/tai päivittämiseen. Suositellaan aloittelijoille.

Damdamdidi on Yhdistysavaimen yhteistyökumppani.

Some ja someviestintä

Tänä päivänä sometiedosta ja -taidoista on hyötyä niin töissä kuin vapaa-ajalla. Pyydä minut kouluttamaan, sparraamaan tai vetämään työpajaa, niin sukelletaan yhdessä somen ja someviestinnän saloihin! Koulutus, sparraus tai työpaja voi keskittyä esimerkiksi somen tai someviestinnän perusteisiin, algoritmeihin tai saavutettavuuteen. Voidaan räätälöidä aloittelijoille tai edistyneille sopivaksi.

Someviestinnän tehopaketti

Opit Canvan ja somejulkaisujen tekoa sekä tutustut Instagramin, Facebookin ja muiden somepalveluiden perusteisiin (voidaan valita, mihin somepalveluihin keskitytään). Näiden lisäksi opit ajastamaan somepostauksia käyttämällä Meta Business Suitea tai Bufferia. Suositellaan aloittelijoille. Suositellaan toteutettavaksi kaksipäiväisenä työpajana (n. 4-6 h/päivä).

Parempia kuvia kännykällä

Haluaisitko osata ottaa esimerkiksi parempia tapahtuma-  ja muita kuvia? Haluaisitko saada vinkkejä yksinkertaiseen kuvankäsittelyyn? Koulutuksesta, sparrauksesta tai työpajasta saat vinkkejä onnistuneeseen kännykkäkuvaukseen ja pääset testaamaan oppeja käytännössä. Lisäksi tutustut kuvankäsittelyn perusteisiin ja opit käyttämään Snapseed-sovellusta. Suositellaan aloittelijoille.

Facebook

Haluaisitko oppia enemmän Facebookista, sen eri ominaisuuksista ja käytöstä? Koulutuksessa, sparrauksessa tai työpajassa voidaan käsitellä yhtä tai useampaa seuraavista aiheista: Facebookin profiili- ja muut näkymät, Facebookin asetukset, Facebook-ryhmät ja -sivut ja niiden asetukset, Facebook-yhteisön perustaminen ja ylläpitäminen ja niin edelleen. Voidaan räätälöidä aloittelijoille tai edistyneille sopivaksi.

Instagram

Haluaisitko saada enemmän irti Instagramista ja sen ominaisuksista? Entä haluaisitko tuntea paremmin Instagramin eri julkaisutyypit, algoritmit ja muut lainalaisuudet? Tutuiksi tulevat muun muassa sellaiset käsitteet kuin feed, Story, Reels sekä näiden mahdollisuudet. Koulutus, sparraus tai työpaja voi käsitellä Instagramin perusteita tai syventyä esimerkiksi Instagram Reelsien tekoon. Voidaan räätälöidä aloittelijoille tai edistyneille sopivaksi.

Discord

Discord on pikaviestintäpalvelu, joka on suunnattu alunperin videopeliyhteisöille. Korona-aikana kyseistä alustaa on alettu käyttämään laajemminkin. Koulutuksessa, sparrauksessa tai työpajassa opetellaan Discordin käyttöä, käydään läpi asetuksia sekä jaetaan vinkkejä Discordin hyödyntämiseen niin täysin kuin osittain etänä tapahtuvassa nuorten toiminnassa. Voidaan räätälöidä aloittelijoille tai edistyneille sopivaksi.

Osallistavat digityökalut

Haluaisitko saada vinkkejä ja tietoa osallistavista ja yhteisöllisyyttä lisäävistä digityökaluista? Koulutuksessa, sparrauksessa tai työpajassa tutustutaan erilaisiin digityökaluihin ja niiden mahdollisuuksiin osallisuuden ja yhteishengen lisäämisen näkökulmista. Setti sopii hyvin esimerkiksi erilaisten yhteisöjen sisäisen viestinnän kehittämiseen. Voidaan räätälöidä aloittelijoille tai edistyneille sopivaksi.

Google Drive -pilvipalvelu

Google Drive tarjoaa monia käteviä työkaluja, joilla helpotat arkea. Koulutuksessa, sparrauksessa tai työpajassa voidaan syventyä Google Driven perusteisiin tai opetella käyttämään jotain tiettyä ohjelmaa: esimerkiksi Docs-, Slides-, Forms- ja Keep-ohjelmaa. Voidaan räätälöidä aloittelijoille tai edistyneille sopivaksi.

One Drive -pilvipalvelu

One Drivesta löytyy useita ohjelmia, joilla saa laitettua työ- ja muut asiat järjestykseen.  Koulutuksessa, sparrauksessa tai työpajassa voidaan käsitellä OneDriven käytön perusteita tai opetella tietyn ohjelman käyttöä: esimerkiksi Word-, PowerPoint-, Forms- tai OneNote-ohjelmaa. Voidaan räätälöidä aloittelijoille tai edistyneille sopivaksi.

Arjen tietosuojan ja -turvan perusteet

Mitä tarkoittavat tietojenkalastelu, monivaiheinen tunnistautuminen tai salasanojen hallintaohjelma? Mistä tunnistan, milloin kaveripyynnön lähettänyt henkilö toimii tekaistulla profiililla? Miten toimia turvallisesti verkossa? Koulutuksesta, sparrauksesta tai työpajasta saat vinkkejä oman tietosuojan ja -turvan varjelemiseen arjessa. Suositellaan aloittelijoille.

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkovapaaehtoistoiminta

Haluaisitko hyödyntää enemmän digitaalisia työkaluja nuorten/nuorten aikuisten vapaaehtoistoiminnassa? Haluaisitko tietää, mitä asioita on hyvä huomioida esimerkiksi sisäisessä viestinnässä silloin, kun vapaaehtoistoimintaa toteutetaan lähes täysin etänä? Koulutuksesta, sparrauksesta, konsultoinnista tai työpajasta saat perusteelliset tiedot nuorten vapaaehtoistoimintaan, jota toteutetaan täysin tai osittain verkon välityksellä. Voidaan räätälöidä aloittelijoille tai edistyneille sopivaksi.

Pelikasvatus ja pelitoiminta

Kaipaatko vinkkejä lapsille tai nuorille suunnatun LAN- tai muun pelitapahtuman järjestämiseen? Vai oletko käynnistämässä pelitoimintaa ja haluaisit saada näkökulmia? Tai onko työyhteisölläsi tarvetta pelikulttuurin eri muotoihin keskittyvälle koulutukselle? Pelikasvatusta käsittelevä koulutus, sparraus, konsultointi tai työpaja soveltuu parhaiten nuorisopalveluille ja muille nuorisotyötä tekeville toimijoille kuten yhdistyksille. Voidaan räätälöidä aloittelijoille tai edistyneille sopivaksi.

Tutustu myös näihin palveluihin:

Yhdistyksellesi kotisivut,
jotka aktivoivat
toimimaan.

Visuaalisia sisältöjä
ja ilmeitä, joilla
erottaudut muista.

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi