Kotisivut, logo ja visuaalinen ilme Jokilaaksojen Pelaajille

21.4.2023 | Graafiset elementit, Logot, Referenssit, Visuaaliset ilmeet, Yhdistysavain-kotisivut

Perustimme lauta- ja muuta pelitoimintaa järjestävän vapaaehtoisryhmän tänä keväänä. Halusimme Yhdistysavain-pohjaiset kotisivut nopealla aikataululla, jotta tietoisuus toiminnastamme paranee ja saamme viestittyä toiminnastamme helposti mutta tehokkaasti. Aivan uudelle toimintaryhmälle oli luonnollisesti myös tarve logon ja visuaalisen ilmeen luonnille. Otimme yhteyttä Minnaan, joka tarttui heti toimeen!

Kuvakaappauksia Jokilaaksojen Pelaajien kotisivuista. Oikeaan alakulmaan on kerrottu Jokilaaksojen Pelaajille määritetyistä väreistä ja fontista.
Kuvasitaatti 21.4.2023. Kuvakaappauksia Jokilaaksojen Pelaajien kotisivujen etusivusta.

Yhdessä sovimme, millainen kotisivujen rakenne voisi olla ja mitä tietoa kotisivuilta olisi hyvä löytyä. Päätimme myös, että Tapahtumat-osion sijaan kotisivuille upotetaan Google Kalenteri -ohjelmalla tehty toimintakalenteri. Näin meidän vapaaehtoiset pääsevät kätevästi omilta kännyköiltään käsin lisäämään tapahtumia kalenteriin.

Visuaalisesta ilmeestä Minnalla oli alusta alkaen selkeä visio. Jokilaaksoon on viittauksia niin logon ”aalloissa” kuin sinivoittoisessa värimaailmassa. Logosta löytyy myös viittaus pelikulttuuriin: muotokieli muistuttaa 20-sivuista noppaa, jollaista käytetään niin lauta- kuin pöytäroolipeleissä. Aaltoja muistuttavaa grafiikkaa näkyy myös Ajankohtaista-sivun artikkelikuvissa, jotka Minna toteutti meille Canva-ohjelmalla. Olemme tyytyväisiä myös pehmeisiin mutta moderneihin fonttivalintoihin.

Jokilaaksojen Pelaajien eri logoversioita.
Jokilaaksojen Pelaajien eri logoversioita.

Minna toteutti sivut todella nopeasti. Verkkosivut ovat nyt selkeät ja visuaalisesti todella kivan näköiset. Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen.


Jokilaaksojen Pelaajat (lyhenne JoPe) on ryhmä vapaaehtoisia, jotka järjestävät pelitoimintaa Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa, Pyhä- ja Kalajokilaakson alueella. Ryhmä toimii Suomen Lautapeliseuran alla.

Verkkosivut, logo ja visuaalinen ilme toteutettiin pro bono -yhteistyönä.

Tutustu muihin referensseihin

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi