Tekstimuotoiluilla saa näyttävyyttä mainoksiin – tutustu Canvan tekstitehosteisiin!

21.12.2022 | Canva, Digitaidot, Kaikki blogitekstit, Someviestintä, Visuaalinen viestintä

Oletko kokeillut Canvan erilaisia tekstitehosteita? Canvan tekstimuotoiluilla saa helposti näyttävyyttä ja persoonallisuutta mainoksiin ja somepostauksiin.

Lue alta kevyt tietopaketti tekstitehosteista niin tiedät, mitä eri tehosteita on olemassa, mistä ne löytyy ja miten niitä käytetään!

Tekstitehosteet saa näkyviin klikkaamalla muokattavaa tekstielementtiä ja klikkaamalla yläreunasta
”Tehosteet”-kohtaa. Tekstitehoste-vaihtoehdot tulevat näkyviin vasempaan reunaan.

1. Varjostus

Tällä tehosteella saat luotua tekstiin varjostuksen. Varjostusta voi myös muokata eri tavoin. Voit esimerkiksi vaihtaa varjostuksen väriä tai vaihtaa varjostuksen suuntaa. Varjostuksen läpinäkyvyyttä voi myös säätää.

2. Ääriviivat

Tämä tehoste poistaa tekstistä ”täytevärin” jättäen vain kirjaimiin reunat! Tehosteessa on mahdollista muokata ääriviivojen paksuutta.

3. Tausta

Sosiaalisessa mediassa näkee nyt paljon tekstejä taustatehosteella. Sellaisia pystyy tekemään myös Canvalla! Taustatehostetta pystyy myös muokkaamaan monipuolisesti. Voit esimerkiksi muuttaa taustaväriä ja taustan kulmien pyöreyttä.

4. Nousu

Tämä tehoste tuo tekstin taustalle pehmeän varjostuksen. Tehosteessa voi säätää varjon voimakkuutta.

5. Kaiku

Tällä tehosteella saa tekstiin selkeärajaisen varjostuksen. Tehosteessa on mahdollista muokata varjon väri, suuntaa ja siirrosta.

Canva tarjoaa monipuolisesti erilaisia tekstitehosteita.

6. Solero

Solero-tehosteella saa tekstiin ääriviivat sekä itse määrittelemänsä täytevärin. Tätä tehostetta pystyy muokkaamaan monin eri tavoin. Värin lisäksi voit muuttaa reunan paksuutta sekä täytevärin siirrosta ja suuntaa.

7. Glitch

Tällä tehosteella saa luotua tekstin, jonka taustalle tulee kirkkaista väreistä koostuva varjostus. Tehoste pyrkii mukailemaan television häiriökuvan värejä ja tyyliä. Tuttuun tapaan tässäkin tehosteessa voi muokata varjostuksen siirrosta ja suuntaa. Värivaihtoehtoja on kaksi: sininen-pinkki ja sininen-punainen.

8. Neon

Tekstiin saa kirkkaan värin ja kaupungin mainoskylttien valoista tuttua efektiä Neon-nimisellä tehosteella! Tässä tehosteessa on mahdollista säätää sen intensiivisyyttä.

9. Muoto: Kaarra

Kaarevia tekstejä on helppo tehdä käyttämällä Canvan Kaarra-nimistä tehostetta. Voit muuttaa kaarroksen suuntaa siten, että tekstin alku- ja loppuosa taipuvat joko alas- tai ylöspäin. Myös kaarroksen vahvuutta voi säätää.


Tarvetta Canva-koulutukselle tai -työpajalle? Ota yhteyttä!

Olen käyttänyt Canvaa lähes päivittäin vuodesta 2015 lähtien. Koulutan Canvasta ja sen käytöstä sekä visuaalisten sisältöjen tekemisestä. Minua on kehuttu käytännönläheisestä ja matalakynnyksisestä koulutusotteesta, joka ottaa huomioon niin aloittelevat kuin edistyneet käyttäjät.

Tutustu palveluihini ja ota yhteyttä!

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi