Somen trendivärejä 2022

1.2.2022 | Someviestintä, Sosiaalinen media, Visuaalinen viestintä

Oletko tietoinen, mitkä ovat trendaavia väripaletteja sosiaalisessa mediassa tänä vuonna? Jos et ole, niin kohta olet – alle olen koonnut tiiviin tietopaketin vuoden 2022 trendiväreistä!


1. Pastellivärit

Violetin, vaaleanpunaisen ja sinisen eri sävyjen suosio jatkuu edelleen. Tänä vuonna erityisesti pastelliset sävyt tulevat näkymään vahvemmin.

Jonkin aikaa onkin jo näkynyt somessa kuvia, joiden pohjaväritys on useista pastelliväreistä koostuva liukumaefekti (engl. pastel gradient).

Tähän värimaailmaan liitetään vahvasti 2000-luvun alusta inspiroituvaa kuvastoa, jota kutsutaan myös Y2K-estetiikaksi. Retrofontit tekevät myös vahvan paluun vuonna 2022.

2. Hillitty ja moderni väripaletti

”Keep it simple!” – eli ”Vähemmän on enemmän!” -viesti pitää edelleen pintansa. Somessa tullaa jatkossakin näkemään minimalismia ja hillittyä värimaailmaa: greigeä, ruskeaa sekä kevyenä piristeenä esimerkiksi vaaleanpunaista tai -sinistä.

Simppeliä ilmettä piristetään esimerkiksi ”leikkaa ja liimaa” -tyyliä jäljittelevillä kuvilla.

3. Leikkisät, vahvat värikombot

Samaan aikaan minimalistisen trendin kanssa on kuitenkin vahvasti nousemassa kirkkaiden värien trendi ja leikkisyys. Nyt yhdistellään rohkeasti rohkeasti värejä!

Trendikkään, violettiin taittavan sinisen rinnalle yhdistetään esimerkiksi vaaleanpunainen ja kirkas tummanpunainen. Violetin kaveriksi voidaan laittaa taas persikkaista oranssia. Kirkkaiden värien kanssa nähdään vahvoja, tummennettuja fontteja sekä selkeitä muotoja.

4. Luonnonläheiset värit

Takaisin luontoon! Väreihin ammennetaan inspiraatiota myös luonnosta. Esimerkiksi lämmin ruskea, kermanvalkoinen, terrakotta, okra ja vihreän eri sävyt yhdistetään harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Tähän värimaailmaan yhdistetään muun muassa käsin piirrettyjä kuvituksia sekä ajattomia fontteja.

Käytetyt lähteet: Pantone, Envato ja Shutterstock.


Miltä edelliset väri- ja muut trendit kuulostavat? Inspiroiduitko itse jostain väripaletista niin, että haluaisit nähdä sitä myös omissa somekanavissasi?

Ota yhteyttä niin luodaan sinulle tai organisaatiollesi uniikit somepohjat!

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi