Pelitoimintaa Suomessa -sivusto, logo ja visuaalinen ilme

15.12.2023 | Kuvitukset, Logot, Muut verkkosivut, Referenssit, Visuaaliset ilmeet

Olen yksi Pelitoimintaa Suomessa -sivuston vapaaehtoisista. Osana tätä vapaaehtoistoimintaa loin WiX-pohjaiset verkkosivut sekä laadin sivustolle oman logon ja visuaalisen ilmeen.

Sivusto keskittyy peli- ja nörttikulttuurin eri harrastusmuotoihin. Tästä syystä halusin sivuston ulkoasun olevan innostava, leikkisä ja lämminhenkinen. Päädyin lopuilta kirkkaisiin väreihin, joita tasapainottavat sinisen eri sävyt. Eri värit symboloivat peli- ja nörttikulttuurin harrastusmahdollisuuksien moninaisuutta.

Kuvakaappauksia Pelitoimintaa Suomessa -sivustolta, logo sekä sivustolla käytössä olevia pelikuvituskuvia.
Sivuston ulkoasun haluttiin olevan innostava ja leikkisä. Kuvasitaatti 15.12.2023. Kuvakaappauksia Pelitoimintaa Suomessa -sivustolta.

Muotokieli koostuu pyöreistä muodoista ja kulmien pyöristyksistä. Esimerkiksi logo, joka on samalla viittaus pelikonsolin painikkeisiin, koostuu pelkistä ympyröistä. Keskellä olevat neljä väripalloa symboloivat peliharrastamisen monia mahdollisuuksia. Muotokieltä tukee selkeä, moderni mutta pehmeä Quicksand-fontti. Sivuston painikkeet ja useimmat tekstilaatikot ovat myös pyöristettyjä.

Logon lisäksi loin sivustolle yksinkertaisia kuvituskuvia, jotka nostavat esille peliharrastamisen eri muotoja (konsoli-, lauta- ja miniatyyri-, tietokone- ja roolipelaaminen). Kuvituskuvista on luotu myös eri värisiä taustakuviointeja, joita voi verkkosivujen lisäksi käyttää myös muussa viestinnässä.

Laadin sivustolle myös graafisen ohjeiston, jonka avulla verkko- ja muun viestinnän ilme on helppo pitää yhdenmukaisena eri kanavissa.


Pelitoimintaa Suomessa -sivusto kokoaa yhteen peli- ja nörttikulttuuriin liittyvän harrastustoiminnan ja tapahtumien järjestäjiä eri puolilta Suomea. Pyrkimyksenä on helpottaa itselle tai esimerkiksi omalle lapselle sopivan peliharrastuksen löytämistä.

Sivustoa ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. Verkkosivut, logo ja visuaalinen ilme on toteutettu vapaaehtoispohjalta (pro bono -yhteistyö).

Tutustu muihin referensseihin

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi