Pelikasvattajien verkostotapaamisen visuaalinen ilme, kuvituskuvat ja somepohjat

21.6.2023 | Kuvitukset, Logot, Referenssit, Somemateriaalit, Somepohjat, Visuaaliset ilmeet

Damdamdidi oli yksi Pelikasvattajien verkostotapaamisen järjestäjistä. Osana tätä yhteistyötä laadin verkostotapaamiselle oman visuaalisen ilmeen, neljä kuvituskuvaa sekä somepohjia.

Visuaalisen ilmeen ideoinnissa käytin apuna Pelikasvatus.fi-sivustoa. Sivustolla on käytössä Exo 2 -fontti, joten se oli luonteva valinta myös pelikasvattajien verkostotapaamisen kirjasintyypiksi. Halusin tilaisuudelle raikkaan, helposti lähestyttävän ja leikkisän ilmeen, joten väreiksi valikoitui vaaleita sävyjä, muunnelmia pääväreistä sekä muutamia korostusvärejä. Pää-/pohjaväriksi valikoitui vaaleansinisen eri sävyt.

Esimerkkejä Damdamdidin luomasta visuaalisesta ilmeestä, joka laadittiin Pelikasvattajien verkostotapaamiselle.
Pelikasvattajien verkostotapaamisen visuaalinen ilme sekä kuvituskuvat.

Kuvituskuvissa käytin visuaalisen ilmeen mukaisia värejä. Halusin niihin myös leikkimielistä twistiä, joten tein piirrokset Procreaten liitumaisella siveltimellä. Kuvituskuvat pyrkivät ilmentämään pelikulttuurin ja -harrastamisen eri muotoja: digipelaamista, lauta- ja korttipelaamista sekä pöytäroolipelaamista.

Tapaaminen järjestettiin nopealla aikataululla, joten viestintään oli tärkeä panostaa. Tein tapaamiselle yhdeksän erilaista somekuvapohjaa, joista iso osa oli niin sanottuja kuvakaruselli-pohjia (kuvapohjia somejulkaisuun, johon sisällytetään useampia kuvia). Tein kuvapohjat Instagram- ja Facebook-yhteensopiviksi. Tapaamisen järjestäjät ja puhujat käyttivät näitä kuvapohjia viestiessään tapahtumasta.

Esimerkkejä Damdamdidin tekemistä somekuva- ja Instagram Story -pohjista, jotka tehtiin Pelikasvattajien verkostotapaamista varten.
Ylärivillä muutamia esimerkkejä somekuvapohjista. Alarivillä muutamia Instagram Story -pohjien värivariaatioita.

Neliömuotoisten kuvapohjien lisäksi tein Instagram Story -pohjia eri värivariaatioilla sekä tapaamisen otsikkokuvan Pelikasvatus-sivustolle.

Visuaalisen ilmeen saadessaan lopullisen muotonsa tein yksisivuisen Visuaalinen identiteetti -tiedoston. Siitä järjestäjät saivat nopealla vilkaisulla yleiskäsityksen verkostotapaamisen graafisesta ilmeestä.


Pelikasvatus-sivustolla kerrotaan Pelikasvattajien verkostosta seuraavin sanoin:

”Pelikasvattajien verkosto valtakunnallinen asiantuntija- ja ammattilaisverkosto pelaamisen parissa toimiville. Verkosto pyrkii edistämään myönteistä ja vastuullista pelikulttuuria ja siitä käytävää julkista keskustelua, sekä ehkäisemään pelaamisesta syntyviä haittoja.”

Tutustu muihin referensseihin

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi