Nuorten vapaaehtoistoiminnan oppaan tekstit ja kuvitukset

1.12.2023 | Kuvitukset, Oppaat, Referenssit

Olimme päättäneet, että ennen hankkeen päättymistä päivitämme Kansalaisareenan verkkosivuilta löytyvän Nuorten vapaaehtoistyön käsikirjan ajan tasalle.

Kuvakaappaus Nuorten vapaaehtoistoiminnan oppaasta, Kansalaisareena ry:n verkkosivuilta.
Damdamdidi laati oppaaseen nuorten verkkovapaaehtoistoimintaa käsittelevän osion (Kuvasitaatti 1.12.2023. Kuvakaappaus Nuorten vapaaehtoistoiminnan oppaasta, Kansalaisareena ry:n verkkosivuilta. https://kansalaisareena.fi/nuorten-vapaaehtoistyon-kasikirja/nuorten-vapaaehtoistoiminta-verkossa/.).

Minnan pitämän ”Nuoret ja vapaaehtoistoiminta” -koulutuskokonaisuuden jälkeen olimme yksimielisiä siitä, että haluamme oppaaseen Minnan asiantuntemusta nuorten verkkovapaaehtoistoiminnasta. Otimme Minnaan yhteyttä ja hän lähti ilomielin mukaan tekemään nuorten verkkovapaaehtoistoimintaa käsittelevää tekstiosiota.

Projektin alkupuolella nousi idea oppaan kuvittamisesta piirroskuvin. Pyysimme Minnaa tekemään nuorekkaat kuvitukset, joissa huomioitaisiin moninaisuus ja joiden värimaailma sopii yhteen Kansalaisareenan visuaalisen ilmeen kanssa. Kuvia kertyi kaiken kaikkiaan 38 kappaletta: 19 kansikuvaa oppaan sivuille ja 19 kuvitusta, joita voi käyttää oppaaseen liittyvässä some- ja verkkoviestinnässä.

Esimerkkejä Damdamdidin tekemistä kuvituksista Nuorten vapaaehtoistoiminnan oppaaseen.
Yllä näkyy muutamia esimerkkejä Damdamdidin tekemistä kuvituksista, joita käytetään
Nuorten vapaaehtoistoiminnan oppaassa ja siihen liittyvässä some- ja verkkoviestinnässä.

Oppaan päivityksen yhteydessä nimi muutettiin Nuorten vapaaehtoistoiminnan oppaaksi. Valmis tuotos näki päivänvalon marraskuussa 2023. Opas on luettavissa Kansalaisareenan verkkosivuilta: https://kansalaisareena.fi/nuorten-vapaaehtoistyon-kasikirja/.

Minnan kanssa työskentely oli mutkatonta ja mukavaa. Matkan varrella projektiin tuli pieniä muutoksia, jotka saatiin yhdessä kunnialla maaliin. Seurantapalaverit projektin edetessä pitivät molemmat osapuolet hyvin kartalla. Olemme tyytyväisiä lopputulokseen ja voimme lämpimästi suositella Minnaa vastaavan kaltaisiin sisälllöntuotannon projekteihin.


JEP – Nuorten näköinen vapaaehtoistoiminta -hanke on Kansalaisareena ry:n hallinnoima hanke. Se pyrkii lisäämään alle 18-vuotiaiden mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoistoimintaan. Lisäksi hankkeessa lisätään vapaaehtoistoimintaa tarjoavien järjestöjen ja muiden toimijoiden osaamista nuorten vapaaehtoistoiminnasta. Hanke alkoi elokuussa 2021 ja päättyy vuoden 2023 lopussa.

Tutustu muihin referensseihin

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi