Naispolyteekkarit ry Napoli: Kotisivut, logo ja visuaalinen ilme

17.1.2024 | Logot, Referenssit, Visuaaliset ilmeet, Yhdistysavain-kotisivut

Napolin vanhat kotisivut ja ilme oli värittömät ja tylsät. Käytimme sivujamme vain tapahtumiin ilmoittautumiseen. Kaikki ajantasainen tapahtumatieto lähetettiin jäsenille sähköpostilla. Sivuilla oli yhdistyksestä perustiedot, joita kukaan ei päivittänyt. Logomme viehätti meitä, mutta sen muotoilijaan emme saaneet yhteyttä. Kotisivut oli tehty Yhdistysavaimen Classic-versiolla ja olimme nähneet uudella kotisivutyökalulla tehtyjä kotisivuja.

Minna löytyi TEKin lehden mainoksen perusteella. Tutustuimme Minnan referensseihin, joita hän on tehnyt nimenomaan Yhdistysavaimen uudella kotisivutyökalulla. Valitsimme Minnan hänen kokemuksensa vuoksi.

Kuvakaappaus Napoli ry:n verkkosivujen etusivulta, värimaailmaa kuvattuna väripalloina sekä esimerkkejä muutamista yhdistykselle tehdyistä logoversioista.
Napoli ry:n värimaailmaan valikoitui raikkaita ja innostavia värejä, jotka toistuvat myös verkkosivuilla.
(Kuvasitaatti 5.1.2024. Kuvakaappaus Napoli ry:n verkkosivujen etusivulta.)

Kotisivut, logo ja visuaalinen ilme – toteutus käytännössä

Prosessi oli pitkä, sillä hoidamme yhdistyksen asioita vapaa-ajalla ja halusimme, että koko hallitus olisi mahdollisimman samaa mieltä ulkoasusta. Hallituksen kokoukset ovat kerran kuussa, joten Minnan piti aina odottaa päätöstämme. Mutta Minnaa hidastelumme ei näyttänyt haittaavan. Minna teki minulle listoja asioista, joihin tarvitsi vastaukset ja materiaaleja (kuten näyttökuvia tai logovaihtoehtoja), joita pystyin helposti näyttämään hallitukselle.

”Kotisivut viestivät nyt siitä aktiivisesta naisverkostosta, mikä Napoli on. Kirjautumisen takana olevat jäsensivut puolestaan luovat jäsenillemme verkostoitumisalustan, jonka ideoinnissa saimme Minnalta hyviä vinkkejä.”

Aloitimme logon ja visuaalisen ilmeen uusimisella. Minna oli saanut keskusteluidemme pohjalta todella hyvin kiinni meille tärkeistä asioista, joten logon ja visuaalisen ilmeen uusiminen oli meille helppo ja vaivaton prosessi. Kotisivujen sisältöjä työstimme pidemmän aikaa, sillä halusimme, että myös kotisivut toimisivat jäsenistömme verkostoitumisen tukena. Lisäksi toivomme, että sivut tukevat toimintamallia, jossa ajantasainen tieto löytyy kotisivuilta jäsensähköpostien sijaan.

Kotisivut viestivät nyt siitä aktiivisesta naisverkostosta, mikä Napoli on. Kaikille avoimilla sivuilla kerromme toiminnastamme ulkopuolisille, muun muassa potentiaalisille uusille naispolyteekkareille ja yrityksille, joissa haluamme vierailla. Kirjautumisen takana olevat jäsensivut puolestaan luovat jäsenillemme verkostoitumisalustan, jonka ideoinnissa saimme Minnalta hyviä vinkkejä. Ajantasainen tieto löytyy nyt jäsensivuilta, jonne jäsensähköpostit ohjaavat.

Yllä olevan tekstin on kirjoittanut Aino, Napolin sihteeri ja verkkosivuprojektin vastuuhenkilö yhdistyksen puolelta.


Naispolyteekkarit ry Napoli on verkosto tekniikan alalla toimiville akateemisille naisille. Napoli on yksi Tekniikan Akateemiset TEK ry:n aktiivisimmista kerhoista. Vuonna 1980 perustetussa kerhossa on jäseniä noin 600, opiskelijoita, vastavalmistuneita ja jo vuosia työelämässä vaikuttaneita, kansainvälisesti kokeneita tekniikan akateemisia.

Verkkosivuilla on käytetty TEKin ilmeen mukaista sivustopohjaa, joka ei ole Damdamdidin tekemä.

Tutustu muihin referensseihin

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi