Näin teet saumattoman kuvakaruselli-postauksen Canvalla

22.9.2023 | Canva, Digitaidot, Kaikki blogitekstit, Some- ja verkkoviestintä, Sosiaalinen media

Alta löytyvillä Canva-ohjeilla voit tehdä saumattoman kuvakaruselli-postauksen Instagramiin.

Ohjeissa tehdään neljän kuvan kuvakaruselli. Kuvat ovat Instagramin yleisimmin käytettyä kuvakokoa eli 1080 x 1080 pikseliä.

1. Luo suunnittelumalli.

Klikkaa Canvassa ”Laadi suunnittelumalli” -painiketta. Valitse vaihtoehto ”Mukautettu koko”.

Suunnittelumallin leveys riippuu siitä, montako kuvaa kuvakaruselliin halutaan tehdä. Koska tässä tapauksessa kuvakaruselliin tulee neljä kuvaa, kerrotaan kuvan leveys (1080 pikseliä) neljällä. Tässä tapauksessa suunnittelumallin leveys on siis 4320 pikseliä. Korkeus on 1080 pikseliä.

Kuvasitaatti 21.9.2023. Kuvakaappaus Canva-ohjelmasta, suunnittelumallin luomisesta.

2. Lisää suunnittelumalliin opas eli apuviivat.

Kun suunnittelumalli on auki, klikkaa vasemmasta yläreunasta kohtaa ”Tiedosto”. Alle avautuvasta listasta valitse ”Näkymän asetukset” ja sitten ”Lisää opas”. Opas eli apuviivat helpottavat saumattoman somepostauksen tekemistä.

Kuvasitaatti 21.9.2023. Kuvakaappaus Canva-ohjelmasta ja suunnittelumallin asetusten muokkaamisesta. Kuvassa näytetään reitti, jolla saa lisättyä oppaan eli apuviivat suunnittelumalliin.

3. Laita oppaan eli apuviivojen asetukset kuntoon.

Valitse näkyvistä vaihtoehdoista ”Mukautettu”. Neljän kuvan kuvakarusellissa kohtaan ”Sarakkeet” (ylempi rivi) kirjoitetaan 4. Kohtaan ”Väli” (ylempi rivi) kirjoitetaan 0 px. Lopuksi klikkaa ”Lisää opas”.

Kuvasitaatti 21.9.2023. Kuvakaappaus Canva-ohjelmasta ja oppaan eli apuviivojen asetuksista.

4. Suunnittele kuvakaruselli.

Suunnittele kuvakaruselli ja lataa valmis malli kuvatiedostona (esimerkiksi JPG-tiedostona) kännykkään tai tietokoneelle.

Kuvasitaatti 21.9.2023. Kuvakaappaus Canva-ohjelmasta ja sillä suunnitellusta suunnittelumallista (neliosainen kuvakaruselli).

5. Etsi sivusto, jolla voit jakaa yhden kuvan useammaksi kuvaksi.

Hae Google-haulla sivusto, jolla voi jakaa yhden kuvan useammaksi kuvaksi. Voit käyttää hakusanoina esimerkiksi ”image splitter” tai ”grid maker”. Tässä ohjeistuksessa on käytetty My Social Boutique -sivustolta löytyvää työkalua.

Kohtaan ”Columns” laitetaan tässä kohtaa 4. Kohdassa ”Image Cut” valitaan vaihtoehto ”Carousel”. Lopuksi klikataan ”Split image” -painiketta. Näkymän oikealle puolelle ilmestyy kuvat, josta ne voi yksitellen ladata koneelle ja laittaa julkaisuun.

Kuvasitaatti 21.9.2023. Kuvakaappaus My Social Boutique -sivuston tarjoamasta grid maker -työkalusta.

6. Lataa kuvat laitteelle ja julkaise kuvakaruselli-postaus Instagramissa.

Näkymän oikealle puolelle ilmestyy kuvat, josta ne voi yksitellen ladata kännykkään tai tietokoneelle. Ladattuasi ne laitteelle voit julkaista kuvakaruselli-postauksen Instagram-tililläsi!


Somekuvapohjat säästävät aikaa sekä auttavat tekemään yhtenäistä ja tavoitteellista someviestintää.

Teen somekuvapohjia, joiden avulla teidät tunnistetaan. Saatte haluamanne kohderyhmienne huomion ja viette viestintäänne suunnitelmallisempaan suuntaan. Somekuvapohjia käyttämällä jää enemmän aikaa muille tekemisille.

Somekuvapohjien lisäksi teen myös muita somemateriaaleja, kuten kansi- ja profiilikuvia sekä Reels-, TikTok- ja Youtube-kansikuvia. Luon myös kuvituskuvia, joilla saa persoonallista ilmettä some- ja muuhun verkkoviestintään.

Visuaalisen viestinnän palveluiden lisäksi koulutan ja sparraan muun muassa Canvasta, sosiaalisesta mediasta ja someviestinnästä.

Tutustu palveluihini ja ota yhteyttä!

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi