Näin lisäät Instagramin bioon useita linkkejä

16.1.2024 | Digitaidot, Instagram, Kaikki blogitekstit, Someviestintä, Sosiaalinen media

Moni oli pitkään toivonut Instagramiin mahdollisuutta lisätä useita linkkejä bion eli esittelyn yhteyteen. Tähän toiveeseen vastattiin keväällä 2023, kun silloisen päivityksen myötä tuli mahdollisuus lisätä bioon peräti viisi eri linkkiä.

Tässä blogitekstissä kerrotaan kuvin ja sanoin, kuinka lisäät linkkejä Instagram-tilin bioon.

Klikkaa ”Muokkaa profiilia” ja mene Linkit-osioon.

Mene Instagramissa profiiliisi. Klikkaa bion alapuolelta löytyvää ”Muokkaa profiilia”-painiketta.

Tämän jälkeen avautuu uusi näkymä, jossa pääsee muokkaamaan muun muassa käyttäjänimeä, pronomineja ja esittelytekstiä. Klikkaa tämän näkymän alareunassa näkyvää kohtaa ”Linkit”.

Kuvakaappauksia Instagram-palvelusta. Kuvien avulla yritetään kertoa visuaalisesti, miten Instagramin bioon lisätään linkkejä.
Kuvasitaatti 16.1.2024. Kuvakaappauksia Instagram-palvelusta.

Lisää linkki ja tarvittaessa vaihda sen paikkaa.

Klikattuasi Linkit-painiketta avautuu Linkit-niminen näkymä. Klikaa ylhäällä näkyvää ”Lisää ulkoinen linkki” -tekstiä.

Liitä haluamasi verkkosivuosoite ensimmäiselle riville (otsikkona ”URL-osoite). Toiselle riville voit kirjoittaa napakan, sivustoa kuvaavan otsikon. Lopuksi napauta oikeassa yläkulmassa näkyvää sinistä ”tehty”-merkkiä. Onnittelut, olet nyt lisännyt linkin!

Kuvakaappauksia Instagram-palvelusta. Kuvien avulla yritetään kertoa visuaalisesti, miten Instagramin bioon lisätään linkkejä.
Kuvasitaatti 16.1.2024. Kuvakaappauksia Instagram-palvelusta.

Kun listassa on useita linkkejä, voit vaihtaa niiden sijaintia listassa. Napauta tällöin oikeassa yläkulmassa näkyvää kolmea pistettä. Tämän jälkeen napauta ruudun alareunaan ilmestyvää tekstiä ”Järjestä linkit uudelleen”. Nyt voit raahata linkkejä eri paikkoihin painamalla niitä pohjassa ja liu’uttamalla niitä ylös tai alas. Muista lopuksi napauttaa oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä ”tehty”-merkkiä.

Pääset katsomaan linkkejä menemällä profiiliin ja napauttamalla sieltä bion alapuolelta näkyvää linkkitekstiä/hyperlinkki-ikonia.


Haluaisitko saada varmuutta Instagramin käyttöön? Pyydä minut sparraamaan!

Koulutusten ja työpajojen lisäksi toteutan myös yksilö- ja tiimisparrauksia.

Tiimisparraus kannattaa valita silloin, kun yhteisönne (2-6 henkeä) tarvitsee tietoa sekä uusia näkökulmia ja ideoita. Jos taas kaipaat yksilöllistä ja some- ja digiopetusta, yksilösparraus on paras vaihtoehto!

Osallistuja saa/osallistujat saavat mukaansa muutamia materiaalia, joiden avulla on helpompi lähteä viemään opittua käytäntöön. Materiaali voi olla esimerkiksi linkki- ja lähdelista, tehtävämonisteita ja/tai tiivistelmä käsitellyistä aiheista.

Yhden sparrauksen kesto on noin 1-3 tuntia (sovitaan erikseen). Sparraus voidaan toteuttaa kertaluontoisesti tai useammasta kerrasta koostuvana kokonaisuutena.

Tutustu palveluihini ja ota yhteyttä!

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi