Materiaaleja digiympäristöissä toteutettavaan opiskelijakuntatoimintaan

19.6.2022 | Digitaalinen nuorisotyö, Digitaidot, Materiaalit, Mediakasvatus, Verkkonuorisotyö

Yksi tämän kevään kiinnostavimmista työkuvioista oli materiaalien tuottaminen kansanopistojen yhteiselle hankkeelle, jossa lisättiin hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta ammatillisessa koulutuksessa!

Tekemäni materiaalit tarjoavat apua, vinkkejä ja näkökulmia opiskelijoiden yhteisöllisyyden ja vaikuttamisen edistämiseen digiympäristössä. Niistä saa tietoa ja käytännön vinkkejä, miten etämenetelmin voisi toteuttaa osallistavaa opiskelijakuntatoimintaa, joka antaa nuorille yhdenvertaiset mahdollisuudet vaikuttaa opiston arkeen ja päätöksentekoon.

Materiaalit vastaavat muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon etä- tai hybriditoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä, toteuttamisessa, arvioinnissa ja kehittämisessä?
  • Miten osallistaa opiskelijoita mukaan toiminnan suunnitteluun, toteuttamiseen ja arviointiin?
  • Mitä asioita on hyvä ottaa huomioon, kun toimii ohjaajana/kasvattajana digitaalisissa ympäristöissä?
  • Mitä ja miten eri digityökaluja voi hyödyntää opiskelijoiden digialustoilla järjestettävässä toiminnassa?

Klikkaa alla olevien linkkien kautta materiaaleihin!

Materiaalien tuottaminen oli osa ”Hyvinvointia ja osallisuutta kansanopistojen ammatillisesta koulutuksesta” -hanketta, joka päättyy kesäkuun lopulla. Hankkeen koordinaattorina on Suomen Kansanopistoyhdistys ry. ja materiaalit löytyvät tämän yhdistyksen Peda.net-alustalta.

Oppiaineistot tehtiin osana painopistealuetta ”2.1. Opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuudet ja opiskelijakuntatoiminta”. Kyseisestä painopistealueesta vastasivat Kalajoen Kristillinen Opisto (verkoston vastaava), STEP-koulutus, Pohjois-Savon Opisto ja Raudaskylän Kristillinen Opisto.


Haluatko apua ja ideoita etätoimintaan? Ota yhteyttä!

Kaipaisiko työyhteisönne koulutusta tai sparrausta täysin tai osittain digiympäristöissä toteutettavaan toimintaan? Vai kiinnostaisiko työpaja, jossa opetellaan jonkin teitä kiinnostavan digityökalun käyttöä käytännönläheiselle otteella?

Ota yhteyttä ja lähdetään yhdessä miettimään teidän tarpeita vastaava kokonaisuus!

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi