Linktree – helppokäyttöinen linkkipuu

21.2.2022 | Digitaidot, Someviestintä, Sosiaalinen media

Päivitys 16.1.2024: Nykyisin Instagram-profiilin esittelyyn eli bioon pystyy lisäämään enintään viisi eri linkkiä. Lue aiheesta tehty blogikirjoitus: Näin lisäät Instagramin bioon useita linkkejä | Damdamdidi.

Oletko tuskaillut Instagramin kanssa, kun profiiliin pystyy lisäämään vain yhden linkin? Erityisen ongelmallista tämä on yritysten ja muiden organisaatioiden Instagram-tileissä, joiden yhteyteen haluaisi liittää linkit kaikkiin somekanaviin ja tällä tavoin lisätä ohjautuvuutta tiettyihin kanaviin. Tähänkin ongelmaan on jo onneksi kehitetty ratkaisuja, joista esittelen teille helppokäyttöisen Linktree-ohjelman.

Kuvakaappaus Linktree-palvelun etusivulta.

Mikä Linktree on?

Linktree on nimensä mukaisesti eräänlainen linkkipuu: palvelu tarjoaa alustan, jonne voit lisätä lukuisia omia tai organisaation somekanavia ja muita linkkejä. Tälle tekemällesi listalle tulee oma linkki, jonka voi liittää Insta- tai muun sometilin profiilitietoihin eli niin kutsuttuun bioon. Alkuosa on https://linktr.ee/ ja perään tulee oma nimimerkki. Linkkipuun tekemällä ei siis tarvitse valita, minkä lukuisista kanavista valitsisi sometilin bioon, vaan pystyy laittamaan vaikka kaikki sometilit ja sivustot jakoon.

Miten Linktreen voi ottaa käyttöön?

Palvelua pääsee käyttämään joko luomalla sinne oman käyttäjätunnuksen tai liittämällä olemassa olevan Instagram-tilin Linktree-palveluun. Tietosuojan ja -turvan näkökulmasta suosittelen kuitenkin luomaan erilliset tunnukset jokaiseen palveluun, jota käyttää. Käytettävissä on sekä ilmais- että maksullinen Pro-versio, joista ilmaisellakin pääsee jo pitkälle.

Kuinka Linktree toimii?

Kirjautuessasi palveluun avautuu yllä olevan kuvan kaltainen näkymä. Linkkipuuhun voi lisätä haluamiaan linkkejä ”Add New Link” -painikkeesta (1), ja lisätyt linkit näkyvät painikkeen alla elementteinä, joiden paikkaa voi vaihtaa liikuttamalla/raahaamalla. Linkkielementissä voi muokata otsikkoa sekä muun muassa liittää siihen mukaan kuvitukseksi pikkuikonin joko palvelun tarjoamista vaihtoehdoista tai ladata itse tekemänsä kuvan (2). Linkin näkyvyyden voi väliaikaisesti estää (3) tai sitten linkin voi poistaa kokonaan elementin oikeasta alareunasta löytyvästä roskakori-painikkeesta. Näkymän oikeassa yläreunassa näkyy Linktree-linkkisi, jonka voi sieltä kopioida jakoon ja oikeassa laidassa näkyy Linktree-linkkipuun esikatselutila (4).

Kuvakaappaus Linktree-palvelusta.

Klikatessa ”Appearance” – eli ”Ulkoasu”-välilehteä avautuu yllä olevan kuvan kaltainen näkymä. Tämän välilehden kautta voi vaihtaa linkkipuussa näkyvää profiilikuvaa (5), muokata profiilin nimeä ja laatia kuvaustekstin (6) sekä valita linkkipuun ulkoasun palvelun tarjoamista teemoista (7). Pro-versioon kuuluvat teemat on merkitty erikseen Pro-tekstillä (7).

Onko muita kuin Linktree? Milloin linkkipuuta kannattaa käyttää?

Linktreen kaltaisia palveluita on muitakin, kuten esimerkiksi visuaalisesti näyttävä Tap.bio. Erillisen palvelun sijaan linkkipuun voi tehdä myös kotisivuille omalle välilehdelleen ja liittää sen linkin eri somepalveluiden kuvaus-/esittelyosioon (nk. bioon).

Itse suosittelen käyttämään Linktree- tai muuta vastaavaa palvelua silloin, jos haluaa jakaa toiminnastaan tietoa enemmän. Omien verkkosivujen lisäksi voi olla tarvetta laittaa jakoon esimerkiksi kannanottoja, blogi- tai muita tekstejä, tietoa somekanavista ja mahdollisista verkkomateriaaleista, . Linktree on helppokäyttöinen ja tarjoaa seuraajille selkeän väylän lisätiedon pariin.


Haluaisitko saada varmuutta Linktreen käyttöön? Pyydä minut sparraamaan!

Koulutusten ja työpajojen lisäksi toteutan myös yksilö- ja tiimisparrauksia.

Tiimisparraus kannattaa valita silloin, kun yhteisönne (2-6 henkeä) tarvitsee tietoa sekä uusia näkökulmia ja ideoita. Jos taas kaipaat yksilöllistä ja some- ja digiopetusta, yksilösparraus on paras vaihtoehto!

Osallistuja saa/osallistujat saavat mukaansa materiaalia, joiden avulla on helpompi lähteä viemään opittua käytäntöön. Materiaali voi olla esimerkiksi linkki- ja lähdelista, tehtävämonisteita ja/tai tiivistelmä käsitellyistä aiheista.

Yhden sparrauksen kesto on 1-3 tuntia (sovitaan erikseen). Sparraus voidaan toteuttaa kertaluontoisesti tai useammasta kerrasta koostuvana kokonaisuutena.

Tutustu palveluihini ja ota yhteyttä!

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi