Kaksi salasanojen hallintaohjelmaa, joihin kannattaa tutustua

14.2.2023 | Digitaidot, Kaikki blogitekstit, Tietosuoja, Tietoturva

Salasanojen hallintaohjelman toimintaperiaate on, että salasanasi ovat suojassa yhden erittäin vahvan salasanan takana. Ohjelmalla pidät siis salasanasi tallessa yhdessä paikassa.

Hallintaohjelmissa on tarjolla usein myös salasanageneraattori, joka luo puolestasi vahvoja salasanoja. Ohjelma sisällyttä jopa yli 16 merkkiä pitkiin salasanoihin automaattisesti erilaisia merkkejä, numeroita ja eri kokoisia kirjaimia.

Hallintaohjelmat tallentavat salasanat joko pilvipalveluun tai digilaitteelle ladattavalle ohjelmalle/sovellukselle. Nämäkään eivät siis ole riskittömiä, kuten vaikka vuonna 2022 LastPassiin kohdistuneet tietomurrot ovat osoittaneet. Hallintaohjelmat ovat kuitenkin selvästi turvallisempia mitä jos käyttää samoja salasanoja useissa eri palveluissa.

Tarjolla on niin maksuttomia kuin maksullisia hallintaohjelmia. Voit aloittaa tutustumisen esimerkiksi F-Secure ID Protection – ja Padloc-ohjelmista!

1. F-Secure ID Protection

F-Secure ID Protection on maksullinen hallintaohjelma, joka tallentaa salasanat digilaitteelle ladattavalle ohjelmalle (tietokone, kännykkä ja niin edelleen).

Ohjelma näyttää, mitkä salasanoistasi ovat vahvoja ja heikkoja. Lisäksi palveluun kuuluu ympärivuorokautinen seuranta verkossa, joka etsii tietoa muun muassa henkilötietojen paljastumisesta tietovuodoissa. Jos henkilötietojasi on vuotanut, palvelu ilmoittaa asiasta ja antaa toimintaohjeita.

Laitemäärä on rajattu: voit valita tilausjaksolle joko viisi tai kymmenen laitetta.

Kuvasitaatti 14.2.2023. Kuvakaappaus F-Secure ID Protection -palvelun sivusta.

2. Padloc

Padloc on avoimen lähdekoodin hallintaohjelma, joka tallentaa salasanat pilveen. Ohjelmaa voi käyttää Windows-, Linux-, MacOs-, iOS-, Android-, Google Chrome- ja monilla muilla alustoilla.

Padlocista on tarjolla myös ilmaisversio, johon voi luoda lukemattoman määrän holveja (kansioita) ja jota voi käyttää lukuisilla eri laitteilla. Siihen ei kuitenkaan sisälly esimerkiksi kaksivaiheista tunnistautumista ja turvallisuusraportteja.

Padlocista on saatavilla myös maksulliset Premium- ja Family-versiot sekä yrityksille ja muille organisaatioille suunnattuja Business-versioita.

Kuvasitaatti 14.2.2023. Kuvakaappaus Padloc-palvelun verkkosivujen etusivusta.

Tarvitseeko yhteisönne tietoa arjen tietosuojan ja -turvan perusteista? Ota yhteyttä!

Koulutan ja sparraan tietosuojan ja -turvan perusteista käytännönläheisellä otteella. Koulutus- tai sparraustuokiosta saat vastauksia esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä tarkoitetaan monivaiheisella tunnistautumisella?
  • Mistä tunnistan, milloin kaveripyynnön lähettänyt henkilö toimii tekaistulla profiililla? Miten voin ilmiantaa valeprofiilin?
  • Miten salasanojen hallintaohjelmaa käytetään?
  • Miten toimia turvallisesti verkossa?

Tutustu palveluihini ja ota yhteyttä!

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi