Jokilaaksojen Pelaajat: Somepohjat Instagram-tilille

24.1.2024 | Graafiset elementit, Referenssit, Somemateriaalit, Somepohjat, Visuaaliset ilmeet

Toteutimme verkkosivujemme kautta kyselyn toimintaan osallistuville ja toimintaamme seuraaville. Kyselyssä useampi vastaaja toivoi, että meidät löytäisi myös Instagramista. Aikaisemman todella hyvän kokemuksen pohjalta oli itsestään selvää ottaa yhteyttä Minnaan ja pyytää häntä tekemään somepohjat Instagram-tilille.

Kuvakaappaus Jokilaaksojen Pelaajien Instagram-tilistä sekä esimerkkejä Instagram-tilille tehdyistä somepohjista.
Jokilaaksojen Pelaajille tehtiin Canvalla muokattavat somepohjat Instagram-tilille. Somepohjien lisäksi tehtiin myös muita somemateriaaleja kuten profiilikuva, Instagram Story -pohjat sekä Instagram Kohokohtien kansikuva. (Kuvasitaatti 24.1.2024. Kuvakaappaus Jokilaaksojen Pelaajien Instagram-tilistä.)

Aloituspalaverissa kävimme Minnan johdolla läpi someviestintämme tavoitteita, kohderyhmiä sekä mielikuvia, joita haluamme toimijana herättää. Tämän pohjalta päätimme yhdessä somepohjien kuvatyypit. Pääpaino on erilaisissa valokuva-pohjissa, sillä haluamme jakaa toiminnasta ja tapahtumista kuvia Instagram-tilillämme. Valokuva-somepohjien lisäksi halusimme helposti muokattavat kuvakaruselli- sekä teksti-, palaute- ja sitaatti-pohjat.

”Somepohjat Instagram-tilille ovat meille suuri helpotus, kun järjestämme pelitoimintaa täysin vapaaehtoisvoimin töiden ja muiden arjen menojen ohessa. ”

Somepohjat valmistuivat todella nopeasti. Saimme kertoa vielä muutosehdotuksia ennen somepohjien hyväksyntää. Ne olivat kuitenkin jo sellaisinaan todella hyvät eikä muutoksia tai korjailuja tarvinnut mielestämme tehdä. Päätös- ja perehdytyspalaverissa Minna vielä perehdytti selkeästi somepohjien käytöstä. Minna myös järjesteli Canva-tilimme Projektit-osiota niin, että löydämme sieltä helposti Instagram-tilille tehdyt somepohjat ja muut somemateriaalit kuten Kohokohtien kansikuvat ja Instagram Story -pohjat.

Somepohjat Instagram-tilille ovat meille suuri helpotus, kun järjestämme pelitoimintaa täysin vapaaehtoisvoimin töiden ja muiden arjen menojen ohessa. Somepohjat ovat helppokäyttöisiä ja ne sopivat hyvin yhteen verkkosivujemme visuaalisen ilmeen kanssa. Olemme jälleen kerran todella tyytyväisiä lopputulokseen.


Jokilaaksojen Pelaajat (lyhenne JoPe) on ryhmä vapaaehtoisia, jotka järjestävät pelitoimintaa Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa, Pyhä- ja Kalajokilaakson alueella. Ryhmä toimii Suomen Lautapeliseuran alla.

Somepohjat toteutettiin pro bono -yhteistyönä.

Tutustu muihin referensseihin

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi