Instagram Storyn Rajaukset-toiminnolla voit luoda tarroja, joilla jäät mieleen ja erottaudut muista

8.12.2023 | Digitaidot, Instagram, Kaikki blogitekstit, Someviestintä, Sosiaalinen media

Instagram uutisoi marraskuussa blogissaan uusista ominaisuuksista ja päivityksistä. Yksi Instagramin uutuuksista on Rajaukset-niminen tarra/toiminto. Sillä voi luoda kännykän kuvagalleriasta löytyvistä kuvista omia tarroja Instagram Tarinoihin eli Storyihin.

Tässä blogitekstissä kerrotaan vaihe vaiheelta, miten voit luoda tarran koristamaan Instagram Storya.

1. Avaa Instagram Story ja etsi Rajaukset-toiminto.

Avaa Instagram auki kännykälläsi. Ollessasi Instagramin etusivulla (jossa näkyy sinun, kavereiden ja muiden tahojen julkaisuja) liu’uta vasemmalta oikealle päästäksesi Instagram Storyn puolelle. Ota kuva tai valitse kuvagalleriasta kuva, joka tulee Storyyn.

Näkymän ylälaitaan tulee liuta painikkeita. Näitä ovat muun muassa Lisää tekstiä- (kaksi A-kirjainta), Lisää tarra- (neliö eli ”tarra”, jossa hymyilevä naama) ja Lisää tehoste- (kolme kimallusta) painikkeet. Napauta Lisää tarra -painiketta ja etsi joukosta Rajaukset-niminen tarra/toiminto (aikaisemmin se oli nimeltään Luo-tarra/-toiminto).

Kaksi kännykkää, jossa kuvakaappauksia Instagram Storysta. Ohjeet on kerrottu kirjallisesti blogitekstissä.
Kuvasitaatti 8.12.2023. Kuvakaappauksia Instagram Storysta.

2. Valitse kuva, josta teet tarran.

Kun olet napauttanut Rajaukset-toimintoa, se pyytää sinua etsimään kännykän kuvagalleriasta haluamasi kuvan. Valitse sellainen kuva, jossa näkyvästä esineestä, asiasta tai muodosta haluat tehdä tarran.

Rajaukset-toiminnolla voi tehdä tarran myös kuvasta, jonka tausta on läpinäkyvä (PNG-tiedostomuoto). Voit tehdä tarran esimerkiksi oman organisaation logosta tai graafisesta elementistä, joka on PNG-tiedostomuodossa ja jonka tausta on läpinäkyvä.

Kaksi kännykkää, jossa kuvakaappauksia Instagram Storysta. Ohjeet on kerrottu kirjallisesti blogitekstissä.
Kuvasitaatti 8.12.2023. Kuvakaappauksia Instagram Storysta.

Valittuasi kuvan Instagram ”tutkii” kuvaa ja valitsee sieltä esineen tai alueen, josta voisi tehdä tarran. Pian Instagram heittää ehdotuksensa jonka voit hyväksyä tai hylätä.

Jos et ole tyytyväinen ehdotukseen, voit myös tehdä tarran manuaalisesti. Napauta Valitse manuaalisesti -painiketta ja maalaa sormella siltä alueelta, mistä haluat että tarra tehdään.

Kun olet tyytyväinen lopputulokseen, napauta Käytä tarraa -painiketta.

2. Valmista tuli – ei muuta kuin käyttöön!

Tarra on nyt valmis ja voit sen sijoittaa haluamasi kohtaan Storyyn! Kaikki luomasi tarrat jäävät talteen kohtaan ”Omat tarrasi”.

Kaksi kännykkää, jossa kuvakaappauksia Instagram Storysta. Ohjeet on kerrottu kirjallisesti blogitekstissä.
Kuvasitaatti 8.12.2023. Kuvakaappauksia Instagram Storysta.

Omat tarrat tekevät viestinnästä tunnistettavaa myös Storyjen puolella.

Rajaukset-toiminnolla tehtyjen tarrojen etuna on organisaation tunnistettavuuden parantaminen ja muista erottautuminen myös Storyjen puolella.

Viestintä yhtenäistyy kun organisaation visuaalinen ilme huomioidaan myös Storyissa visuaaliseen ilmeeseen yhteensopivilla tarroilla (graafisia elementtejä, logoja muita kuvituksia), väreillä ja fonteilla. Persoonallisella ja viimeistellyllä ilmeellä jää paremmin haluttujen kohderyhmien mieleen.


Haluaisitko, että organisaatiosi Instagram-tili ja muut somekanavat olisivat visuaalisesti yhtenäisiä? Pyydä minut apuun!

Teen somekuvapohjia, joilla saa helpotettua someviestinnän tekemistä. Helposti muokattavilla somekuvapohjilla säästyy aikaa muille tekemisille. Visuaalisesti yhtenäisten somekuvapohjien avulla teidät tunnistaa paremmin ja saatte kohderyhmienne huomion.

Somekuvapohjien laadinnassa huomioidaan organisaationne nykyinen visuaalinen ilme. Jos teillä ei ole sellaista luotuna tai haluatte siihen päivitystä, voin luoda teille sellaisen!

Visuaalisen ilmeen toteuttamista varten luon käyttöönne graafisen ohjeiston. Siinä kerrotaan keskeisimmät asiat visuaalisesta ilmeestä: esimerkiksi käytettävät värit, fontti- eli kirjasintyylit, muotokieli, kuvasto ja niin edelleen. Graafinen ohjeisto antaa suuntaa visuaalisen viestinnän tekemiseen.

Somekuvapohjien ja visuaalisten ilmeiden suunnittelun lisäksi teen myös muita visuaalisia materiaaleja, kuten kansi- ja profiilikuvia, Story- ja Kohokohta-pohjia sekä kuvituskuvia.

Tutustu palveluihini ja ota yhteyttä!

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi