Canvan tekoälyominaisuudet tutuiksi osa 3: Kolme sovellusta, joilla luot uniikkeja kuvia

4.1.2024 | Canva, Digitaidot, Kaikki blogitekstit, Someviestintä, Sosiaalinen media, Tekoäly, Visuaalinen viestintä

Canva uutisoi verkkosivuillaan lokakuun alussa Magic Studiosta – kokoelmasta, jonka kaikkia työkaluja yhdistää tekoäly. Magic Studion tarkoituksena on helpottaa suunnittelua ja antaa uusia ideoita sisältöjen luomiseen.

Canvan tekoälyominaisuudet tutuksi -sarjassa esittelen Canvan työkaluja, jotka hyödyntävät tekoälyä. Sarjan kolmannessa ja samalla viimeisessä osassa esittelen kolme mielenkiintoista tekoälypohjaista sovellusta, joilla saat luotua käyttöösi uniikkeja kuvia.

Tässä kirjoituksessa esiteltävät ohjelmat löytyvät Canvan Sovellukset-osiosta. Esiteltyjä sovelluksia voi käyttää sekä Canvan ilmais- että maksullisessa Pro-versiossa. Sovellukset ovat englanninkielisiä.

AI Image Gen

AI Image Gen -työkalun avulla luot käyttöösi kuvia. Erityisesti maisemakuvista tulee hienoja! Tekoäly luo kuvat kirjoittamasi tekstikuvauksen avulla.

Kuvia AI Image Gen -työkalun luomista kuvista.
Kirjoitin tekstikenttään englanniksi kuvauksen ”Apaattinen ja harmaa suomalainen kaupunkinäkymä talvella”. Tämän jälkeen napautin Create-painiketta. Lyhyen odottelun jälkeen tekoälyn tekemä kuva ilmestyi Canvan suunnittelumalliin. Klikkaamalla ”Surprise me” -painiketta tekoäly luo satunnaisen tuotoksen. (Kuvasitaatti 4.1.2023. Kuvakaappaus Canvasta löytyvästä AI Image Gen -työkalusta sekä sen tekemistä kuvista).

Sketch To Life

Sketch To Life -sovellus luo kuvan piirtämäsi luonnoksen sekä kirjoittamasi kuvauksen pohjalta!

Ensin piirrät yksinkertaisen luonnoksen valkoiseen laatikkoon (”paperiin”). Tämän jälkeen kirjoitat piirrosalueen alta löytyvään tekstilaatikkoon kuvauksen piirtämästi luonnoksesta. Näiden tietojen pohjalta tekoäly luo sinulle kuvan, jota voit käyttää tuotoksesasi.

Kuvia Canvasta löytyvästä Sketch to Life -työkalusta ja sen tekemästä kuvasta.
Valkoiselle piirustusalueelle päädyin piirtämään pupun, joka kurkistaa taikurin hatusta. Alla olevaan tekstikenttään kuvailin piirrosta englanniksi sanoin ”Söpö jänis on tulossa taikurin hatusta” ja painoin Generate-painiketta. Vähän ajan päästä suunnittelumalliin ilmestyi tekoälyn luoma kuva. (Kuvasitaatti 4.1.2023. Kuvakaappaus Canvasta löytyvästä Sketch To Life -työkalusta sekä sen tekemästä kuvasta).

EmojiArtist

EmojiArtist-työkalun nimi jo kertoo, mitä tällä voi tehdä tällä: voit luoda käyttöösi omia hymiöitä! Myös tässä sovelluksessa tulee kirjoittaa englanniksi kuvaus, jonka pohjalta tekoäly luo kuvan.

Kuvia Canvasta löytyvästä EmojiArtist-työkalusta ja sen luomasta kuvasta. Tekoälyn luomassa kuvassa on emoji-tyylillä piirretty pinkkihiuksinen tyttö, jolla on kuulokkeet päässä.
Halusin tällä kertaa naispuolista pelaajaa kuvaavan emojin, joten kirjoitin tekstikenttään englanniksi kuvauksen ”Pelaajatyttö, jolla on värikkäät hiukset ja nenälävistys sekä kuulokkeet päässä” . Painoin Generate-painiketta, odotin ja Canvan suunnittelumalliin tuli kuvassa näkyvä emoji. Toivomaani nenälävistystä ei tällä kertaa tullut lopulliseen tuotokseen. (Kuvasitaatti 4.1.2023. Kuvakaappaus Canvasta löytyvästä EmojiArtist -työkalusta sekä sen tekemästä kuvasta).

Muista: maltti on valttia tekoälyn kanssa

Canvan Magic Studion työkalut ja niiden teknologia ovat uusia. Kaikki ominaisuudet eivät luultavasti toimi heti halutulla tavalla. Moni ominaisuuksista ei vielä esimerkiksi toimi suomeksi vaan vain englanniksi. Työkaluja tullaan erittäin todennäköisesti vielä kehittämään ja päivittämään, joten muutokset ovat mahdollisia.

Tekoälyä käytettäessä on myös hyvä tarkistaa kuva-, teksti- ja muut sisällöt ennen kuin jakaa niitä muualle.

Canvan sivuilla on kerrottu tarkemmin tekoälyperusteisesta hallinnasta ja suojauksesta (niin kutsuttu Canva Shield) sekä tekoälyyn pohjautuvien tuotteiden käyttöehdoista.


Haluaisitko oppia käyttämään Canvan tekoälyominaisuuksia? Pyydä minut kouluttamaan tai sparraamaan Canvasta!

Olen käyttänyt Canvaa lähes päivittäin jo vuodesta 2016 lähtien. Koulutan kyseisen ohjelman käytöstä, visuaalisten sisältöjen tekemisestä sekä Canvan käyttöehdoista ja tekijänoikeuksista.

Koulutus, työpaja tai sparraus voidaan räätälöidä aloittelijoille, edistyneille tai eri tasoisille käyttäjille sopivaksi kokonaisuudeksi.

Tällaista palautetta olen saanut muun muassa lokakuussa 2022 järjestetystä Canvan perusteisiin syventyneestä webinaarista:

”Minna oli selkeä puhuja ja osasi avata Canvan maailmaa selkokielisesti niillekin osallistujille, joille Canva-ohjelma on vieraampi.”

Koulutus oli käytännönläheinen. Hyvää oli, että oikeasti oltiin Canvassa ja tutustuttiin monipuolisesti sen toimintoihin ja käyttömahdollisuuksiin.”

”Webinaarin puhuja oli todella selkeä ja esitys eteni johdonmukaisesti sekä antoi konkreettista kuvaa (Canvan käytöstä).”

Tutustu palveluihini ja ota yhteyttä!

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi