Canvan tekoälyominaisuudet tutuiksi osa 2: Sisältöjen tekemistä helpottavat ja nopeuttavat työkalut

21.11.2023 | Canva, Digitaidot, Kaikki blogitekstit, Someviestintä, Sosiaalinen media, Tekoäly, Visuaalinen viestintä

Canva uutisoi verkkosivuillaan lokakuun alussa Magic Studiosta. Kyseessä on useiden tekoälypohjaisten työkalujen kokoelma, jonka tarkoituksena on helpottaa suunnittelua ja antaa uusia ideoita sisältöjen luomiseen.

Canvan tekoälyominaisuudet tutuksi -sarjassa esittelen Canvan tekoälypohjaisia työkaluja. Toisessa osassa esittelen neljä ominaisuutta, joiden avulla erilaisten sisältöjen tekeminen on nopeampaa ja helpompaa.

Maaginen media (Magic Media) | Ilmainen

Kuvaile haluamasi kuva tai video niin tekoäly luo sinulle sellaisen antamiesi tietojen pohjalta!

Kuvaa luodessasi voit valita aiheen lisäksi myös kuvan tyylin ja kuvasuhteen. Kuvan tyyliksi voi valita esimerkiksi vesivärimaalauksen, 3D-tyylin, lasimaalauksen tai animen.

Videon luonti maagisen median avulla on vielä niin sanotussa beta-vaiheessa. Tällä hetkellä sillä voi tekstimuotoisen kuvauksen avulla luoda muutaman sekunnin pituisen videon.

Biittien synkronointi (Beat Sync) | Ilmainen/Canva Pro

Haluaisitko, että musiikin huippukohdat rytmittyisivät täydellisesti videon kanssa? Beat Sync- ominaisuudella synkronoit musiikin yhteensopivaksi videosi kanssa.

Ilmaisversiossa Beat Sync näyttää biittimerkit, joiden avulla voit säätää musiikin huippukohdat manuaalisesti videoon yhteensopivaksi. Pro-käyttäjillä on käytössä ”Synkronoi nyt” -painike, joka ajoittaa musiikin automaattisesti yhteensopivaksi videon kanssa.

Maaginen vaihdos (Magic Switch) | Canva Pro

Muuta suunnittelumallisi mihin tahansa kokoon! Voit muuntaa esimerkiksi Canvalla tekemäsi esityksen asiakirjaksi (Canva Doc) tai vaikka somepostaukseksi.

Maaginen kirjoitus (Magic Write) | Ilmainen/Canva Pro

Magic Writen avulla helpotat kirjoitustyötäsi ja saat uusia ideoita teksteihisi.

Voit käyttää ominaisuutta esimerkiksi:

  • somepostausten ideointiin,
  • omien tekstiversioiden uudelleenmuotoiluun; voit pyytää tekoälyn muuntamaan tekstisi esimerkiksi hauskemmaksi tai muodollisemmaksi
  • brändisi äänen/tyylin (Brand Voice) selkeyttämiseen.

Ominaisuutta voit käyttää niissä suunnittelumalleissa, mihin on lisätty tekstiä: somepostaukset, Canva Docsit (asiakirjat), Canva Whiteboardit (valkotaulu) Canva Presentationit (esitys) ja niin edelleen.

Canvan ilmaiskäyttäjät voivat käyttää Magic Writea ilmaiseksi enintään 50 kertaa. Canva Pro -käyttäjille ei ole asetettu käytölle ylärajaa.

Muista: maltti on valttia tekoälyn kanssa

Canvan Magic Studion työkalut ja niiden teknologia ovat uusia. Kaikki ominaisuudet eivät luultavasti toimi heti halutulla tavalla. Moni ominaisuuksista ei vielä esimerkiksi toimi suomeksi vaan vain englanniksi. Työkaluja tullaan erittäin todennäköisesti vielä kehittämään ja päivittämään, joten muutokset ovat mahdollisia.

Tekoälyä käytettäessä on myös hyvä tarkistaa kuva-, teksti- ja muut sisällöt ennen kuin jakaa niitä muualle.

Canvan sivuilla on kerrottu tarkemmin tekoälyperusteisesta hallinnasta ja suojauksesta (niin kutsuttu Canva Shield) sekä tekoälyyn pohjautuvien tuotteiden käyttöehdoista.


Haluaisitko oppia käyttämään Canvan tekoälyominaisuuksia? Pyydä minut kouluttamaan tai sparraamaan Canvasta!

Olen käyttänyt Canvaa lähes päivittäin jo vuodesta 2016 lähtien. Koulutan kyseisen ohjelman käytöstä, visuaalisten sisältöjen tekemisestä sekä Canvan käyttöehdoista ja tekijänoikeuksista.

Koulutus, työpaja tai sparraus voidaan räätälöidä aloittelijoille, edistyneille tai eri tasoisille käyttäjille sopivaksi kokonaisuudeksi.

Tällaista palautetta olen saanut muun muassa lokakuussa 2022 järjestetystä Canvan perusteisiin syventyneestä webinaarista:

”Minna oli selkeä puhuja ja osasi avata Canvan maailmaa selkokielisesti niillekin osallistujille, joille Canva-ohjelma on vieraampi.”

Koulutus oli käytännönläheinen. Hyvää oli, että oikeasti oltiin Canvassa ja tutustuttiin monipuolisesti sen toimintoihin ja käyttömahdollisuuksiin.”

”Webinaarin puhuja oli todella selkeä ja esitys eteni johdonmukaisesti sekä antoi konkreettista kuvaa (Canvan käytöstä).”

Tutustu palveluihini ja ota yhteyttä!

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi