Linktree – helppokäyttöinen linkkipuu

21.2.2022 | Digitaidot, Someviestintä, Sosiaalinen media

Oletko tuskaillut Instagramin kanssa, kun profiiliin pystyy lisäämään vain yhden linkin? Erityisen ongelmallista tämä on yritysten ja muiden organisaatioiden Instagram-tileissä, joiden yhteyteen haluaisi liittää linkit kaikkiin somekanaviin ja tällä tavoin lisätä ohjautuvuutta tiettyihin kanaviin. Tähänkin ongelmaan on jo onneksi kehitetty ratkaisuja, joista esittelen teille helppokäyttöisen Linktree-ohjelman.

Kuvakaappaus Linktree-sivuston etusivusta. Keskellä alhaalla näkyy kännykän yläosaa, sen yläpuolella konfetti- ja ynnä muuta koristetta.

Mikä Linktree on?

Linktree on nimensä mukaisesti eräänlainen linkkipuu: palvelu tarjoaa alustan, jonne voit lisätä lukuisia omia tai organisaation somekanavia ja muita linkkejä. Tälle tekemällesi listalle tulee oma linkki, jonka voi liittää Insta- tai muun sometilin profiilitietoihin eli niin kutsuttuun bioon. Alkuosa on https://linktr.ee/ ja perään tulee oma nimimerkki. Linkkipuun tekemällä ei siis tarvitse valita, minkä lukuisista kanavista valitsisi sometilin bioon, vaan pystyy laittamaan vaikka kaikki sometilit ja sivustot jakoon.

Miten Linktreen voi ottaa käyttöön?

Palvelua pääsee käyttämään joko luomalla sinne oman käyttäjätunnuksen tai liittämällä olemassa olevan Instagram-tilin Linktree-palveluun. Tietosuojan ja -turvan näkökulmasta suosittelen kuitenkin luomaan erilliset tunnukset jokaiseen palveluun, jota käyttää. Käytettävissä on sekä ilmais- että maksullinen Pro-versio, joista ilmaisellakin pääsee jo pitkälle.

Kuinka Linktree toimii?

Kuva Linktree-palvelun "Links"-välilehden näkymästä. Oikeassa reunassa kännykkä, jonka ruudussa näkymä mustavalkoisesta linkkipuusta. Keskellä kuvaa laatikoita, joissa on otsikot ja linkit niihin.

Kirjautuessasi palveluun avautuu yllä olevan kuvan kaltainen näkymä. Linkkipuuhun voi lisätä haluamiaan linkkejä ”Add New Link” -painikkeesta (1), ja lisätyt linkit näkyvät painikkeen alla elementteinä, joiden paikkaa voi vaihtaa liikuttamalla/raahaamalla. Linkkielementissä voi muokata otsikkoa sekä muun muassa liittää siihen mukaan kuvitukseksi pikkuikonin joko palvelun tarjoamista vaihtoehdoista tai ladata itse tekemänsä kuvan (2). Linkin näkyvyyden voi väliaikaisesti estää (3) tai sitten linkin voi poistaa kokonaan elementin oikeasta alareunasta löytyvästä roskakori-painikkeesta. Näkymän oikeassa yläreunassa näkyy Linktree-linkkisi, jonka voi sieltä kopioida jakoon ja oikeassa laidassa näkyy Linktree-linkkipuun esikatselutila (4).

Näkymä Linktree-palvelun "Appearance"-välilehdeltä. Oikeassa reunassa on kännykän kuva, jossa näkyy mustavalkoinen linkkipuu. Keskellä kuvaa on asetuksia, joissa voi muokata muun muassa profiilin nimeä, kuvaustekstiä sekä linkkipuun ulkonäköä.

Klikatessa ”Appearance” – eli ”Ulkoasu”-välilehteä avautuu yllä olevan kuvan kaltainen näkymä. Tämän välilehden kautta voi vaihtaa linkkipuussa näkyvää profiilikuvaa (5), muokata profiilin nimeä ja laatia kuvaustekstin (6) sekä valita linkkipuun ulkoasun palvelun tarjoamista teemoista (7). Pro-versioon kuuluvat teemat on merkitty erikseen Pro-tekstillä (7).

Onko muita kuin Linktree? Milloin linkkipuuta kannattaa käyttää?

Linktreen kaltaisia palveluita on muitakin, kuten esimerkiksi visuaalisesti näyttävä Tap.bio. Erillisen palvelun sijaan linkkipuun voi tehdä myös kotisivuille omalle välilehdelle ja liittää sen linkin eri somepalveluiden kuvausosioon (nk. bio-osioon).

Itse suosittelen käyttämään Linktree- tai muuta vastaavaa palvelua silloin, jos haluaa lisätä liikennettä omille sivuille ja kanaville. Linktree on helppokäyttöinen ja tarjoaa seuraajille selkeän väylän lisätiedon pariin.

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi